Rychlost psaní 1
20. 3. 2019
S psaním je to stejné jako s pečením piškotové rolády. Když se pustíme do pečení moučníku, kterého není nikdy dost, začínáme většinou šleháním sněhu, že? A metly se otáčejí neuvěřitelnou rychlostí, aby byl sníh pěkně nadýchaný a tuhý. Ale pak! Když postupně přidáváme sypkou mouku a cukr a pro vůni špetku skořice, tak mícháme jen zlehounka, pomalu, opatrně, aby sníh zůstal stále pěkně nadýchaný. Všimli jste si? Na začátku míchám o sto šest, protože si to tak bílky žádají, ale potom zpomalím a jen velmi pomaloučku přimíchávám další suroviny. Když míchám odlišné věci, míchám jinak rychle a stejně tak u písma. Jsou písma rychlá, jako bílky, kdy můžu uhánět jako o závod a pak písma pomalá, která zkrátka potřebují více času, protože kdyby ho nedostala, nebudou tak pěkná a budou působit trošku odflákle.